Mani mīļākie salāti: trīs sastāvdaļas, bet garša lieliska – piemēroti jebkuram gadījumam

Šie salāti ir vieni no mana vīra mīļākajiem salātiem!  Gatavošana ir vienkārša, bet garša — neticama! Es tos gatavoju pastāvīgi, jebkurā dienā. Un šis kraukšķīgais sīpols — mana vājība!

Vai jums patīk vakariņās ēst salātus? Šī šodienas versija ir vienkārši ideāla vakariņām! Vai pat aizvietojiet ar to piedevu pusdienās — būs ļoti veselīgi. Izvēle ir jūsu!

Sezonā šie salāti bieži viesojas mūsu galdā. Bet pat ārpus sezonas, vismaz viens baklažāns jāiegādājas! Es vienkārši dievinu šos salātus. Galvenā sastāvdaļa ir tik veselīga, ka nav pat vērts to īpaši izcelt! Gatavosim!

Nelielu sīpolgalviņu sagriežu plānās šķēlītēs. Man patīk šī sīpola griešana — nu tā, starp citu.

Marinēju sīpolu. Marinādei: 1 tējk. sāls bez kaudzītes, 1,5 tējk. cukura, 1,5 ēd.k. 9% etiķa. Pārleju visu ar aukstu ūdeni un marinēju vismaz 15 minūtes.

Tagad ķeramies pie dārzeņa, kuru es visvairāk cienu — baklažānu. Šodienas salātiem mums pietiks ar vienu. Sagriežu to strēmelītēs vai kubiņos. Zinu, daudzi to sālī, lai noņemtu rūgtumu, un izlieto uzkrāto šķidrumu. Es esmu sālījusi un nogaršojusi šo šķidrumu — manos baklažānos rūgtuma nav. Paldies selekcionāriem, šodienas šķirnes to nesatur. Vai varbūt man vienkārši paveicās!

Tagad man noderēs ciete — jebkura. Baklažāna strēmelītes apsedzu ar divām ēdamkarotēm cietes, var arī trīs. Samaisām, lai katrs baklažāna gabaliņš būtu kārtīgi apviļāts.

Cepu tos augu eļļā. Lai labi apbrūnētu līdz zeltaini kraukšķīgai garoziņai, baklažānus nelieku kaudzītēs — cepu vienkārši divās kārtās.

Ciete uzreiz veido garoziņu un neļauj baklažāniem uzsūkt pārāk daudz eļļas. Taču tos likt uz papīra dvieļa tomēr ir vērts.

Tikmēr sagriežu divas vārītas olas lielos gabalos.

VIDEO:

Gatavošana pabeigta. Vienkārši, vai ne? Un tas ir tik garšīgi! Atliek tikai salātus sapildīt — tikai trīs sastāvdaļas: baklažāni, olas un sīpols.

Un, protams, bez zaļumiem neiztikt. Lieliski derēs dillītes, bet arī pētersīļi nav slikti. Cilvēki, kas mīl koriandru, var pievienot arī to. Vienmēr saku — gatavojiet pēc sava prāta un garšas. Klasiski pamati un mūsu receptes ir tikai sākums. Pārējais — jūsu gaumei, tad arī bauda un apetīte būs lieliska.

Lasi vēl: Vienīgais veids, kā uz visiem laikiem atbrīvoties no pelēm: dalos ar metodi, kas patiešām darbojas

Šodien man būs dillītes.

Tālāk pievienoju majonēzi un visu samaisu.

Es dievinu salātus ar marinētu sīpolu. Starp citu, arī “siļķi kažokā” salātus gatavoju ar to. Salātus sālīšu pirms pasniegšanas, var pievienot nedaudz maltu piparu vai ķiploku pēc vēlēšanās. Ar baklažānu noteikti gatavojiet ēdienus — tas ir ļoti veselīgs.

Vai arī jūs gatavojat plovu ar baklažānu? Garša ir vienkārši izcila! Tieši tā man teica mana draudzene: “Es nevaru noēst līdzsvaru.” Un nedomājiet, ka tas ir joks! Viņa vienkārši gribēja teikt, ka tas viņai ļoti garšo.

Recepte:

Sastāvdaļas:

  • Baklažāns – 1 gab.
  • Olas – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab.

Sīpola marināde:

Sāls – 1 tējk. bez kaudzītes

Cukurs – 1,5 tējk.

9% etiķis – 1,5 ēd.k.

Auksts ūdens

Pēc vēlēšanās: sāls, pipari
Zaļumi
Majonēze – 2–3 ēd.k.

Lasi vēl: Pēc 50 jau ir par vēlu: 9 nepatīkami fakti par novecošanos, par kuriem nav pieņemts runāt, bet par kuriem ir vērts zināt

Lai jums labi garšo!